Home / archiefcentraal / stekjesmarkt bij zuz and zo

Wie een vliegende start wil maken met de tuin kan zaterdag terecht op de stekjesmarkt bij boerderij Zuz & Zo. De stekjesmarkt valt samen met de Groene Voorjaarsmarkt in het Dorpshuus Heino. Het publiek op de beide markten wordt uitgenodigd om ook de markt op de andere locatie te bezoeken. De stekjesmarkt van Zuz & Zo is van 10.00 tot 13.00 uur. De Groene Voorjaarsmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

stekjesmarkt bij zuz and zo

Op de markt is heel gevarieerd plantgoed te koop. De boerderij heeft een ruim assortiment vaste planten, groenten, kleinfruit, kruiden en zomerbloeiers gekweekt. Kruidentuin Allegaardje uit Heino bemenst ook een kraam en maakt daarmee het aanbod nog groter.

Wie zelf stekjes of jonge plantjes aan de man wil brengen mag op het erf van de boerderij (gratis) zijn gang gaan. Het motto is ‘hoe meer hoe beter’.

Een greep uit het assortiment: vaste planten (zonnehoed, ijzerhard, dropplant, etc.); eenjarigen (cosmea, ridderspoor, lavatera, zinnia’s, etc); kruiden (bascilicum, munt, peterselie, salie, etc.); kleinfruit (bessenstruiken, aardbeien, frambozen, etc.); groenten (sla, snijbiet, palmkool, rode kool, spitskool, tomaten, courgettes, pompoenen, etc.); zomerbloeiers (geraniums, lobelia’s, Spaanse margrieten, etc.). En ook dahlia knollen, aardperenstekken, en nog veel meer….

De koffie is zaterdag gratis.

Lees ook

Blog Aaltje Booijink-Jonkman: Wees zuinig met energie!

Ken je de kreet nog? In de jaren 70 werd opgeroepen om verstandig en zuinig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.