Home / archiefcentraal / roots een kringloop in de landbouw

roots een kringloop in de landbouw

In 2014 begon ze het project ‘Roots’, dat eigenlijk in het oosten van Turkije zijn bron kende, maar daar is de stekker er in dat jaar uitgetrokken. Het was een werkgelegenheidsproject voor gevangenen. “De staatsgevangenis had zestig hectare in zijn beheer voor deze permacultuur. Maar vanuit het Turkse Ministerie van Landbouw werd opdracht gegeven uitsluitend veevoer te gaan verbouwen. Vervolgens ben ik in Nederland op zoek gegaan naar een hectare landbouwgrond om het concept van mijn vrijwilligersproject hieruit te voeren. En zo ben ik op de Oorsprong terecht gekomen.”

Roots is meer dan de permacultuur. “We verzorgen ook educatie-met-praktijk, op het gebied van natuurlijke landbouw en natuurlijke levenswijze voor volwassenen en kinderen. En omdat het project producten oplevert verkopen we biologische groenten- en fruit uit eigen tuinderij. We zijn ook cateringsbedrijf voor particulieren, bedrijven en scholen en houden iedere zaterdagmiddag een kookworkshop.”

Tulay: “Ik ben van het pure eten. Dat komt doordat ik in het oosten van Turkije in een zelfvoorzienend dorp ben opgegroeid bij mijn opa en oma. Mijn oma is nu over de 90 en ze maakt nog steeds al haar zuivelproducten zelf, bakt haar eigen brood en verbouwt haar groente.”

Voor meer info zie ook www.permacultuurdeoorsprong.nl

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.