plukstroken worden dit jaar als eerst in laag zuthem gezaaid

Leerlingen van de basisschool gaan samen met studenten van Landstede een strook grond inzaaien met een bloemenmengsel. De bloemen gaan in de zomer bloeien, zijn aantrekkelijk om naar te kijken en zijn belangrijk voor insecten (bijen, vlinders enz.). De start van het project is in Laag Zuthem en de andere plukstroken worden deze weken ingezaaid.
Ook worden in de omgeving van Heino en Laag Zuthem op particuliere percelen bloemstroken ingezaaid. Dit is een initiatief van de Bijenvereniging Heino die vanuit Groen, samen doen! wordt ondersteund. Studenten van agrarisch loonwerk van Landstede Raalte zaaien ruim 30 kleinere perceeltjes en randstroken in.

Groen, samen doen!
Het inzaaien van plukstroken is een van de eerste projecten die wij uitvoeren in het kader van Groen, samen doen!. Wilt u weten welke stroken worden ingezaaid dan kunt u dat vinden op staging2.raalte.nl/ 
En als dan in de zomer alles in bloei staat, plaatsen we graag een foto op onze site. Dus heeft u een mooie foto van bloeiende plukstroken, stuur die dan aan groensamendoen@raalte.nl

Meer weten over het nieuwe groenbeleid? Kijk op staging2.raalte.nl/groensamendoen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.