orkest voor mensen met een verstandelijke beperking de melodies zoekt leden

‘Een uniek orkest met een uniek geluid’. Dat is de slogan waarmee De Melodies zichzelf aanprijst. Een reclamebureau had het niet beter kunnen bedenken. De live optredens in de regio vertellen het verhaal van het orkest waarin wordt gemusiceerd door mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Jansman is daarom blij met de kans op te treden tijdens de Ribs & Blues Avondetappe op vrijdag 2 juni a.s. “Dat is altijd goede PR voor ons.”

Het blijft niet alleen beperkt tot een optreden, want orkest De Melodies kan binnenkort ook een cheque tegemoet zien van Stichting Duurzaam Onderweg, de organisator van de Ribs & Blues Avondetappe. Voor alle tochten die SDO gedurende het jaar organiseert, geldt dat een goed doel wordt gesteund met een mooi bijdrage. Door de verbinding met Ribs & Blues te zoeken, zowel in de datum (net voor het Pinksterweekend) als qua muziek, worden meer deelnemers verwacht. Dat is goed voor de organisatie en dus ook voor de Melodies! “We zijn afhankelijk van sponsoren, donateurs en giften om het orkest in stand te houden”, stel de dirigent vast.

De Melodies bestaat al 38 jaar en is ooit opgericht voor bewoners van De Parabool. Sinds 2005 is het een zelfstandig vereniging met 25 muzikanten die allen een instrument bespelen en voornamelijk afkomstig zijn uit de regio Salland. De muzikanten komen elke woensdagavond bij elkaar in De Zonnehof in Raalte voor de repetitie, maar uiteraard staat het plezier voorop. “Momenteel hebben we vooral behoefte aan muzikanten die een keyboard, melodica of accordeon kunnen bespelen of dit willen leren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.