ook kleinere evenementen in overijssel ontvangen subsidie

Het betreft de volgende evenementen:
Omloop IJsseldelta, Sallands Mooiste, Ronde van Vedett, Stift Festival, Jumping Schroder, Makerfestival Twente, Chefs Revolution, Landgoed Twente Marathon, Rolstoelvierdaagse, Kunst- en Landschapsroute Lonneker, CSI Ommen, Sallandse Wandelvierdaagse, Hassailt, Create Tomorrow, Ster van Zwolle, Zwartsluis onder Zeil, Nationale Sleepbootdagen, Glasrijk Tubbergen, Hellendoorn Rally, IJsseltheaterfietstocht, Twents Oldtimer Festival en tot slot Kunstmoment Diepenheim.

Aantrekkelijkheid
Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Evenementen, zowel de grote als de kleine, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid van onze mooie provincie. Ook op regionaal niveau zijn evenementen belangrijk, bijvoorbeeld voor de saamhorigheid in een streek. Als provincie Overijssel ondersteunen we al 17 grote beeldbepalende evenementen. Op specifiek verzoek van Provinciale Staten van Overijssel is deze extra subsidiemogelijkheid ontwikkeld. We bieden nu ook kleinere evenementen de kans om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Punten scoren
Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 23 januari tot en met 20 februari 2017 konden indienen. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie, vernieuwend en aansluitend bij profiel van de streek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.