Home / archiefcentraal / nu ook scootmobielpool in raalte

nu ook scootmobielpool in raalte

De scootmobielen zijn vanaf 1 juni ook te leen bij het buurtcentrum van de Zorggroep Raalte. De gemeente Raalte zocht de hulp van een zorginstelling om de uitleen te verzorgen. “Dit keer hebben we de Zorggroep Raalte gevraagd om de uitleen voor de inwoners van Raalte-dorp te organiseren. Zij waren meteen enthousiast! Veel gebruikers van een scootmobiel wonen in en om het buurtcentrum. Omdat de pool in de buurt is hopen we dat veel inwoners die slecht ter been zijn gebruik gaan maken van de gratis scootmobielen” aldus Gosse Hiemstra.

De vorig jaar geopende scootmobielpool in Heino ontwikkelt zich gestaag. “Doordat we na de zomer zijn gestart bleef de vraag aanvankelijk wat achter. Nu het mooie weer eraan komt gaan mensen meer naar buiten, en zal de scootmobielpool ook meer in trek raken. Daarnaast wijzen we eigenaren van een scootmobiel actief op het bestaan van de voordelige scootmobielpool. De verwachting is dat hierdoor een grotere vraag zal ontstaan naar de leenscootmobiel”, vertelt wethouder Gosse Hiemstra.

Het lenen van een scootmobiel is gratis en inwoners betalen ook geen eigen bijdrage zoals dat wel moet wanneer een scootmobiel  wordt verstrekt door de gemeente. Hiemstra merkt daarbij wel op dat de scootmobielpool geen alternatief is voor inwoners die permanent zijn aangewezen op een scootmobiel. “Met nieuwe aanvragers bespreken onze medewerkers vanaf nu altijd of ze een ‘eigen’ scootmobiel nodig hebben of dat het efficiënter is om mee te doen aan de scootmobielpool”.

Daarnaast moet de pool ook zorgen voor veiligere situaties in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Geparkeerde scootmobielen op hallen en andere ruimtes kunnen problemen veroorzaken bij een eventuele ontruiming. Geparkeerde scootmobielen blokkeren nogal eens hallen en vluchtdeuren.

Wie in Raalte een scootmobiel wil lenen kan contact opnemen met de gastvrouw van het buurtcentrum op Swaenewoerd. De scootmobieluitleen in Heino is te bereiken via de receptie van Het Wooldhuis.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.