noodfonds raalte start in heino

Inwoners, bedrijven en kerken uit Heino, Laag-Zuthem en Lierderholthuis bundelen hun krachten en helpen mensen in nood. Fonds voor Ons is daarmee daadwerkelijk een noodfonds van ons voor ons.

Door een onverwachte gebeurtenis, denk aan ziekte, ongeluk, scheiding of het overlijden van een dierbare, kan het zo maar gebeuren dat je in een acute (financiële) noodsituatie terechtkomt. Stel je voor dat je dan geen geld meer hebt en de koelkast is leeg, je wasmachine begeeft het of de fiets van je kind moet gerepareerd worden. Wanneer het gaat om een eerste levensbehoefte kan Fonds voor Ons snel helpen. Het fonds helpt het liefs in de vorm van een waardebon of betaling van de rekening van de reparateur of kringloopwinkel. In een uitzonderlijk geval geeft het noodfonds geld.

Hoe gaat dat in zijn werk? Na de vraag om hulp volgt een gesprek. Daarin kijkt het noodfonds met de hulpvrager naar de situatie. Is er werkelijk sprake is van financiële nood of is andere hulp gewenst? Het kan zijn dat Fonds voor Ons doorverwijst naar een andere instantie of regeling. Als de hulpvrager dat wil kunnen de vrijwilligers hierin begeleiden.

Duidelijk is dat het noodfonds voor zowel hulpvragers, hulpaanbieders en overheid een laagdrempelig aanspreekpunt wil zijn. Fonds voor Ons is een vangnet en slaat een brug tussen bestaande voorzieningen. Het fonds heeft contact met zowel de gemeente Raalte als diverse maatschappelijke organisaties in deze regio. Op deze manier kunnen de inwoners van Heino, Laag-Zuthem en Lierderholthuis snel en goed geholpen worden. De vrijwilligers van het fonds zijn geselecteerd op basis van hun ervaring en deskundigheid. Zo kunnen ze aan de contacten met zowel hulpvragers als hulpaanbieders een goede invulling geven.

Fonds voor Ons krijgt nu al spontaan steun van Heinose bedrijven. Met de volgende bedrijven zijn inmiddels concrete afspraken gemaakt over hun bijdrage: Slagerij Meekers, Bakkerij Van der Most, Seine Wonen, Recyclingbedrijf Heino, Kapper Mooi@home, AH van de Worp en BONI.

Het noodfonds hoopt en verwacht dat andere bedrijven en particulieren hun voorbeeld zullen volgen. Helpen kan heel gemakkelijk op de volgende twee manieren:
• door te reageren op oproepen van dorpsgenoten op de website
• daarnaast is een financiële bijdrage van harte welkom. Dit kan op banknummer NL68 RBRB 0955 2165 91 t.n.v. Fonds voor Ons. De ANBI-status is aangevraagd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.