nieuwe prijzen voor kunst en cultuur

De Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe heeft twee prijzen in het leven geroepen: De Muze- en de Talentprijs, welke dit najaar voor de eerste keer worden uitgereikt. “De Talentprijs is een persoonlijke prijs, bedoeld voor iemand die over bijzondere talenten beschikt op het kunstzinnige vlak” vertelt Ton Stroucken , lid van de werkgroep Kunst en Cultuur van deze Stichting.

“De Muzeprijs daarentegen is bedoeld voor een persoon of organisatie die van bijzondere betekenis is voor de cultuur in onze gemeente. Beide winnaars ontvangen een wisselprijs in de vorm van een kunstobject. Daarnaast is een geldbedrag aan de prijs verbonden”. De in 2014 opgerichte stichting houdt zich actief bezig met het stimuleren van allerlei kunst- en cultuurprojecten binnen deze gemeente.

JURY Kandidaten kunnen nu aangemeld worden. Stroucken: “Behalve organisaties kunnen ook inwoners van Olst-Wijhe kandidaten voordragen. Natuurlijk willen wij wel graag weten waarom iemand voor een prijs in aanmerking komt. Komende zomer gaan we de eventuele kandidaten selecteren.

Een onafhankelijke jury zal de uiteindelijke winnaars kiezen, zodat we medio november de prijzen kunnen uitreiken”. Op de website van Kunst en Cultuur Olst-Wijhe staat de informatie over de kandidaatstelling, de criteria en de aanmeldingsprocedure. staging2.kunstencultuurolstwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.