new cool collective en robin nolan trio op achtste editie jazz aan de vecht

De aftrap, 20.00u, wordt gedaan door het Robin Noland Trio, de bekendste vertolkers en onbetwiste meesters van de gipsy jazz. Doorgaans vooral buiten Nederland op de podia te bewonderen, maar nu in Dalfsen. De muziek heeft het kenmerkende ritme van dit genre, waardoor je bijna vanzelf gaat bewegen. Als special guest van de avond zal Kim Hoorweg zich bij het gezelschap voegen. De inmiddels 24-jarige zangeres beschikt over een heldere, maar warme stem, getooid met een prachtig hees randje. Haar grote talent en bijzondere stem werden al vroeg opgemerkt. Zo kreeg zij als 14-jarige al een platencontract bij Universal Music aangeboden in Amerika.

Na een korte break in het programma zal Neerlands beste jazz collectief New Cool Collective de avond voortzetten. Dat New Cool Collective uit fantastische muzikanten bestaat, wisten we natuurlijk al lang. Met in de gelederen onder andere saxofonist Benjamin Herman zit het wat betreft muzikaliteit wel snor. De band weet een veelvoud aan stijlen geloofwaardig neer te zetten.

Naast deze topacts in het avondprogramma wordt ook deze editie van het jaarlijkse festival ingeluid met jazz clinics. Deelnemers leren van de meesters in het vak. De clinics zijn ‘s middags toegankelijk voor bezoekers. Zij kunnen zo een kijkje nemen in de jazz keuken. Meer informatie over deelnemen aan of het bezoeken van de clinics is te vinden op de website van Jazz aan de Vecht.

Kortom, een Jazzdag om niet te missen: Jazz clinics, avondconcerten en afterparty. De fantastische concertlocatie Mooirivier bij Dalfsen biedt daarnaast diverse mogelijkheden om de zinnen te verzetten tussen alle jazz activiteiten door. Kijk voor kaartverkoop en informatie op staging2.jazzaandevecht.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.