natuurbeheer in salland krijgt hulp van schapen

Foto door Laurence Denderfield/Natuurmomenten

De schaapskudde komt dit jaar weer naar Eerde. Herder André laadt op 15 mei zijn schapen uit en komt ze op 9 juni weer ophalen. De kudde trekt van heideveld naar heideveld. Ze begrazen de zones waar nog veel pijpenstrootje staat en de overgangen tussen heideveldjes en graslanden. Juist daar waar de afgelopen jaren is gezaagd voor de verbinding van de losse heidesnippers. Na vier jaar begrazing op Eerde zien we al voorzichtige resultaten!

Meer informatie en bezoektips: https://staging2.natuurmonumenten.nl/nieuws/schapen-helpen-bij-natuurbeheer-in-salland 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.