luttenbergse doet oproep aan fietsende schooljeugd

“Lieve Luttenbergse tieners,

Wat mooi om te zien dat jullie in zo’n grote groep naar school fietsen! Ik weet uit ervaring dat dit erg gezellig is, een leuke start van je schooldag! Ik weet ook dat ik mij toen totaal niet bewust was van de mogelijke gevolgen van een kapot licht of het 3aan3 fietsen. 

Ik stond vanmorgen voor rood licht te wachten en zag de voorste helft van jullie aan de andere kant de weg oversteken. Toen ik groen kreeg trok ik op, maar toen ik halverwege de kruising was zag ik dat de groep bleef doorfietsen door rood. Ik kon nog remmen en stond stil te wachten.

Gezien julie vrolijke gezichten, waren jullie je totaal niet bewust van wat er had kunnen gebeuren, vandaar mijn facebook bericht. Wat als de vrachtwagen achter mij niet optijd had kunnen remmen? Dan was hij op mij en ik vervolgens op jullie ingereden. Wat had er kunnen gebeuren met de auto’s daarachter, die optrokken bij groen en geen idee hadden wat zich voor de vrachtwagen afspeelde…

Vrolijk heb ik gezwaaid naar de 2 meiden helemaal achteraan de lange rij, die wel stopten. Bewondering voor het gebruiken van jullie eigen hoofd, in plaats van (letterlijk) het voorbeeld van de groep te volgen. 

Lieve groep, ik hoop dat er naast de gezelligheid ook plaats is voor gezond verstand zodat er geen ongelukken met jullie (of anderen) gebeuren en ik jullie allemaal kan blijven toezwaaien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.