lto bestuurder hegeman legt functie neer na gewonnen rechtszaak

“Beste leden melkveehouders van LTO Salland,

Ik heb besloten om per direct te stoppen als bestuurslid van LTO Salland. In deze brief leg ik u uit waarom. Aanleiding vormt de uitspraak van de rechtbank op 4 mei in het kort geding tegen de Staat aangaande het fosfaatreductieplan. Daar zijn een aantal veehouders, waaronder ikzelf, in het gelijk gesteld.

Eind maart werd ik benaderd door enkele boeren uit Drenthe met de vraag of ik mee wilde doen aan een kort geding tegen de Staat omdat deze boeren financieel zwaar geraakt werden door het fosfaatreductieplan. Ik was daar niet actief mee bezig, maar na een gesprek met deze boeren en een advocaat, en omdat ikzelf ook tot die doelgroep behoorde, heb ik besloten mee te doen. Op dat moment heb ik onvoldoende de consequenties voor de sector overzien, alsmede ook de combinatie van bestuurder en ondernemer volledig genegeerd. Het bestuur van LTO Salland was hiervan niet op de hoogte.

4 mei kwam de verrassende uitspraak van de rechtbank in ons voordeel, iets wat ik absoluut niet verwacht had. Natuurlijk realiseerde ik mij dat deze uitspraak een mogelijke extra belasting zal zijn voor anderen. In de daaropvolgende dagen kreeg ik ook reacties van leden uit de omgeving. Reacties niet zozeer over de positieve uitspraak sec, maar des temeer over het aangaan van het kort geding in relatie tot mijn bestuursfunctie bij LTO Salland.

LTO Salland kan natuurlijk niet los worden gezien van LTO als geheel en daarmee ook niet van de vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland, die betrokken was bij de totstandkoming van het fosfaatreductieplan. Zoals gezegd had ik deze situatie niet voorzien en dus verkeerd ingeschat. Dat betreur ik en heb daarom besloten, om mogelijke schadelijke gevolgen voor LTO Salland te voorkomen, per direct te stoppen als bestuurslid van LTO Salland.

Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd, maar ben zeker bereid tot nadere toelichting mocht daar behoefte aan zijn. Het kort geding heb ik gewonnen, maar alles overziende heb ik veel verloren. Ik heb op dat moment gehandeld met de kennis van toen, echter met de wetenschap van nu had ik het niet gedaan.

Het bestuur van LTO Salland wil ik bedanken voor de zeer prettige samenwerking in de afgelopen jaren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.