lemele legt het af tegen topclub oranje nassau

Een wedstrijd met een zwarte geschiedenis. Op 3 december van het vorige jaar werden de bergbewoners volledig ontmanteld en met een smadelijke 10-0 nederlaag van het veld geblazen. Het talent Nordin Azhimi scoorde vijf keer. Het wedstrijdformulier leerde dat ‘de Beul van ON’ niet van de partij was. Zo, dat scheelt! Remon Kleinlugtenbeld voelde zich niet honderd procent fit en startte vanaf de bank, waardoor de thuisploeg een aanspeelpunt voorin mistte. Wat er ook gebeurt, het wordt niet weer en tienklapper moet interim-coach Johan Warmelink gedacht hebben.

De blauwwitte bus werd weer geparkeerd en voor de lichtvoetige oranjehemden was het zoeken naar een opening. Die werd halverwege het eerste bedrijf gevonden. Ruan Weelink slaagde er niet in het leer voldoende weg te werken. Mauro Lodde pikte het leer op en schoof die panklaar in de voeten van aanvoerder Patrick Posteen.

Na de openingsgoal verzuimde ON tot ergernis van trainer Peter Bokma de score uit te bouwen en dat kwam de Almeloërs bijna duur te staan. Pal voor rust werd Martijn de Lange niet opgemerkt door de defensie. Na een lange sprint volgde een veeg met de rechter, waarna de Derby Star met een boog over doelman Thom te Riet via de deklat over ging. Baalmomentje voor Warmelink, die daar na afloop op terugkwam. “Natuurlijk. Zij hebben meer kwaliteit. Wij moeten ons noodgedwongen beperken tot tegenhouden en daar waar mogelijk uitbreken. Zoveel kansen krijgen we niet, daarom was het jammer dat die bal tegen de lat vloog.”

Als met de 45 op de klok Weelink en zijn verdedigende secondanten weigeren resoluut op te treden profiteert Mauro Lodde. Geen 1-1, maar 0-2 op het scorebord. Daar gaan we weer. Bijtertje Bart Petter gaat er af en noodgedwongen neemt aanvaller De Lange diens taken over. Van rechterspits tot linksback. Alleen de veldkant is vertrouwd. Taak en positie is wennen, maar daarvoor krijgt de gelegenheidsback geen tijd. Drie keer snelt Mauro Lodde hem tijdens de gewenningsfase drie keer voorbij en zijn werk wordt door achtereenvolgens Ponsteen, Cagdas Agca en invaller Berke Aycan bekroond.

Toch krijgt de thuisclub nog een keer de handen op elkaar. Of eigenlijk een speler. Met nog een paar minuten te gaan roept Warmelink Henri ten Kleij naar de kant. De routinier heeft 41 kruisjes achter zijn naam en vindt het welletjes, na een zwaar seizoen vol ongemak. Zijn laatste thuisoptreden. Het klaterende applaus is op zijn plaats. Clubmannen van een dergelijke orde van grootte behoren helaas tot een uitstervend ras.
Bij Oranje Nassau geen vreugde. Voorwaarts V hield de punten in huis tegen RKSV en is niet meer te achterhalen en de kampioen van 3D. Voor de Almeloërs rest de nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.