lemele het dorp van de ronde van overijssel

Foto: staging2.sportfoto.nl 

Één van de oudste wielerklassiekers van Nederland start bij het Parkgebouw in Rijssen. Het startschot zal worden gelost door gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel. Ook gedeputeerde Eddy van Hijum zal bij de start aanwezig zijn.

Route

Nadat de wielerwedstrijd Rijssen heeft verlaten zal het gedurende de middag een groot deel van Overijssel doorkruisen. Tussen 16.30 uur en 17.00 uur is na 200 kilometer de finish van de wielerwedstrijd op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen. Een kaart met daarop het parcours, evenals het routeschema [met doorkomsttijden], is te vinden op de website van de Ronde van Overijssel: staging2.rondevanoverijssel.nl Wie niet in staat is om de koers persoonlijk te volgen kan op de hoogte blijven van het laatste nieuws via: Twitter @RvOverijssel en Facebook RondevanOverijssel.

Rennersveld

Dit jaar is er sprake van een ijzersterk deelnemersveld tijdens de 65e editie van de Ronde van Overijssel. In totaal nemen 21 ploegen uit zeven verschillende landen deel aan de UCI 1.2-wedstrijd. Het heeft twee pro continentale teams aan het vertrek. De Nederlandse formatie Roompot-Nederlandse Loterij maakt haar opwachting en ook is het Belgische Team Sport Vlaanderen-Baloise aanwezig. Zij nemen het in Overijssels mooiste op tegen een groot aantal continentale ploegen én enkele clubteams. Een overzicht van alle deelnemende ploegen staat eveneens op de website.

Dikkebandenrace

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is er nabij de finishlocatie aan de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen een Dikkebandenrace voor de jeugd. Details hierover staan ook op de website van de Ronde van Overijssel.

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.