lauk raaltebnb

Dat is best dapper van Jan, want je maakt je met deze kritiek niet populair in Raalte. Pek en veren zijn afgeschaft, maar op de social media ging het direct flink los. Met eieren gooien is nog een van de vriendelijkste suggesties. De meest gehoorde reactie; dat wist je toch toen je in het centrum ging wonen?

Wat er nu gaat gebeuren is voorspelbaar, het is vaker gebeurd. De gemeente gaat praten met de bewoners, de gemeente gaat praten met Stöppelhaene en de horeca, er komen op papier strengere geluidsregels, de bewoners blijven ontevreden en dreigen met een rechtszaak, burgemeester Dadema gaat koffie drinken bij Jan van den Broek, etc. etc. En iedereen is straks boos en baalt.

Dat moeten we niet willen en dus heb ik een oplossing bedacht, even briljant als eenvoudig. We richten ‘Raaltebnb’ op, de Sallandse variant op Airbnb. Die huizenverhuur-community is hier nauwelijks actief. Centrumbewoners ruilen dan in de Stöppelhaene-week hun woning met iemand in het verre noorden, westen of zuiden van het dorp. Ikzelf woon in Zuid en daar hebben we alleen herrie als de ijsbaan open is. De kans daarop is eind augustus klein. Mijn beterhelft en ik trekken graag die week naar een appartement in het centrum. Wij zetten voor onze gasten in Zuid een mooie bos bloemen op tafel, zij leggen in het centrum wat consumptiemunten op tafel.

In de dagen voor en na Stöppelhaene zal dan een stroom mensen met rolkoffers uit en naar het centrum wandelen. Iedereen blij, allemaal winnaars. Raaltebnb heeft ook groeikansen, bijvoorbeeld voor mensen die helemaal niks hebben met Ribs en Blues, carnaval, de kermis en de Bottermarkt. En er zijn zeker Sallandse boeren en buitenlui die voor een weekje het koeiengeloei graag inruilen voor Dré Hazes en Kensington.

Het model kunnen we verkopen aan andere dorpen en steden, want dit is zeker niet alleen een probleem in Raalte. De opbrengst besteden we aan de Raalter vrijwilligers. Kortom, ik wil graag ruilen met Jan (en even bijkletsen over oude journalistieke tijden). Bovendien, al jaren merk ik dat het ’s nachts naar huis terugfietsen veel zwaarder is dan overdag naar het centrum toe. Ook opgelost dus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.