landstede groei begeleiding in leerprocessen

Bij Landstede Raalte denken de meeste mensen waarschijnlijk vooral aan het reguliere mbo-onderwijs vanuit het pand aan de Zwolsestraat, waar jongeren zich in enkele jaren voorbereiden op de beroepspraktijk of een vervolgopleiding. Logisch, maar Landstede Raalte is veel méér tegenwoordig. Landstede Groei bijvoorbeeld, dat als adagium ‘een leven lang leren’ heeft: leren en ontwikkelen van jouw talenten houden niet op als je met een diploma in de hand de schooldeur dichttrekt. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en dat eist jouw werkomgeving ook van je.

Partner van het bedrijven en instellingen
“Waar het gaat om het actueel houden van de kwaliteiten van medewerkers willen wij de partner van Sallandse bedrijven en instellingen zijn”, zegt Gerrard Vinke, sinds dit studiejaar algemeen directeur van Landstede Raalte en een warm pleitbezorger voor Landstede Groei. “Dit deden we altijd al als het op ons pad kwam. Nu gaan we bewust en actief naar de samenwerking op zoek en daar bestaat grote behoefte aan, hebben we inmiddels gemerkt. Onze twee relatiebeheerders, Klazien en Marcel, gaan graag het gesprek aan met de mensen die bij de bedrijven en instanties in de regio verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid. Wat verwachten jullie in de toekomst? Welke bewegingen ga je maken en wat betekenen die voor je huidige personeelsbestand? Ben je up-to-date, heb je een scholingsvraag of voorzie je een scholingsvraag in de toekomst? Kunnen wij daarin meedenken?”

Processen begeleiden
Landstede Groei is er heel nadrukkelijk niet om de bestaande opleidingen te ‘slijten’ aan bedrijven en instellingen, stelt Vinke. “Daar gaat het niet om. Wij hebben verstand van het begeleiden van leerprocessen, álle leerprocessen. Als materieel en inhoudelijke expertise nu niet bij ons aanwezig zijn, weten we waar we die kunnen vinden. Dat is het punt niet. Maar organiseren en faciliteren, het proces begeleiden en regisseren, scholingsoplossingen vormgeven: dát is onze meerwaarde.”

Contact
Bedrijven en instanties met een professionaliseringsvraag kunnen bellen naar het algemene nummer van Landstede Raalte (088 – 850 82 00) of mailen naar groei-raalte@landstede.nl. Vervolgens neemt Klazien Steen-Jansen of Marcel Counotte contact op. Meer informatie over Landstede Groei staat op staging2.groeiopleidingen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.