Home / archiefcentraal / jeugdorkest heino van start

jeugdorkest heino van start

Veel kinderen in Heino maken tijdens hun schoolperiode via een Leerorkest kennis met een muziekinstrument. Ze merken dat musiceren leuk is en dat samen musiceren nog leuker is. Daarom start Ons Genoegen met een jeugdorkest op de school, maar wel buiten schooltijd. Het orkest is niet alleen voor kinderen die al eerder in een Leerorkest speelden, ook kinderen die willen beginnen met een instrument, of gewoon eens een tijdje willen bekijken of het bespelen van een instrument wat voor hen is, zijn van harte welkom.

Kinderen kunnen leskrijgen op dwarsfluit, gitaar, slagwerk, trompet, saxofoon of tuba. De lessen worden in groepsverband gegeven en afgewisseld met orkestrepetities. Tijdens deze orkestrepetities spelen alle instrumenten samen.

Het Jeugdorkest Heino vindt wekelijks plaats op basisschool de Dolfijn, op donderdag van 15.15-16.00 uur (met uitzondering van de dwarsfluitlessen, die vinden plaats op dinsdagmiddag). Kinderen krijgen een instrument mee naar huis zodat thuis geoefend kan worden. De kosten bedragen € 25,- per maand (in de zomervakantie wordt er 2 maanden geen contributie gerekend).

Heeft uw kind belangstelling voor het Jeugdorkest of wilt u wat meer informatie? Neem dan contact op met Han Holtkuile, via ha.holthuile@hetnet.nl De eerste repetitie van het Jeugdorkest Heino is op donderdag 1 juni a.s.

 

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.