jan bakker ontvangt gouden wiel van de knwu

Deze hoge onderscheiding in de wielersport kwam Jan Bakker toe als dank voor zijn jarenlange inspanningen voor de wielersport in het algemeen, en de Ronde van Overijssel in het bijzonder. Tevens werd Bakker door voorzitter Michiel Vincent voorgedragen als ere-voorzitter van de Ronde van Overijssel. In 2010 werd Jan Bakker al onderscheiden door de KNWU met het Zilveren Wiel. En in 2002 werd hij Koninklijk onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Jan Bakker was 28 jaar voorzitter van de Ronde van Overijssel, van 1988 tot en met 2016. Ook daarvoor zat hij al 2 jaar in het bestuur van de wielerwedstrijd. In zijn tijd als voorzitter bracht hij, samen met zijn medebestuursleden, de Ronde van Overijssel in de top 5 van Nederlandse wielerklassiekers. Tegenwoordig treedt Jan Bakker nog op als adviseur van het huidige bestuur van de Ronde van Overijssel.Naast zijn inzet voor de Ronde van Overijssel was Jan Bakker nog actief op vele andere fronten in de wielersport.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.