informatieavond voor ondernemers uit gemeente raalte over retaildeal

De vraag wat de RetailDeal voor de ondernemers kan betekenen, staat op dinsdag 23 mei centraal tijdens een informatieavond in Zaal Zwakenberg in Raalte. Denk bijvoorbeeld aan acties gericht op het tegengaan van leegstand, het toevoegen van beleving, de aankleding van het centrum, het toevoegen van formules die meerwaarde hebben of het voorkomen van identieke winkels. De nadruk ligt niet alleen op het winkelen in de centra, maar ook op de beleving en de verblijfsfunctie. De organisatie is in handen van Werkgroep Store of the Future en de gemeente.

De RetailDeal, met daarbij de Retailagenda is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en betrokken organisaties en marktpartijen die streven naar een gezonde retailsector. De aanleiding voor de Retailagenda zijn de grote structurele veranderingen in de retail. Deze hebben invloed op de leefbaarheid van stadcentra, dorpskernen en centrumgebieden. De veranderingen leiden op de vastgoedmarkt tot een overschot van winkeloppervlakte en een grotere behoefte aan flexibiliteit van winkelruimte. “De afspraken in de Retailagenda zullen opgesteld worden met alle betrokkenen en daarom is het ook van groot belang dat naast de ondernemers uit de detailhandel, ook horeca-exploitanten en vastgoedeigenaren van zich laten horen”, zo stellen de organisatoren.
De presentatie van de avond is in handen van Andre van der Zee.

Verder komen onder andere Jacques van Loevezijn, wethouder Economische Zaken, en Peter Nieland, directeur Locatus Nederland, aan het woord. Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, gaat dieper in op de rol van de Provincie. Uiteraard is er ook ruimte voor discussie. Aanvang is om 20.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Het programma is rond 22.00 uur afgelopen. Aanmelding via: citymanager@rov-raalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.