indrukwekkende dodenherdenking in luttenberg

Wethouder Wout Wagemans sprak namens de gemeente Raalte. Bloemen werden gelegd door leden van de jubilerende toneelvereniging LUTO en door kinderen uit groep 8, die ook hun zelfgemaakte gedichten voorlazen. Veel indruk maakten de woorden van mevrouw Noury Shariffi. Zij is met haar gezin gevlucht uit het kapotgemaakte Afghanistan, waar het niet meer veilig is voor hen. Wat maak je mee als je je huis, je familie en vrienden moet achterlaten en op reis gaat naar een onbekende bestemming? Ben je welkom? Mag je blijven? Kun je een nieuw leven opbouwen?

Onder de muziek van fanfare De Bergklanken kon ieder tenslotte een bloem leggen en even stilstaan bij de plaats waar in 1944 negentien mensen de dood vonden bij de ontploffing van een V2 raket. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.