hans de kort fraude

Volgens burgemeester Martijn Dadema is bij die aankoop integer gehandeld en hij vond daarom een door raadslid Egbert den Daas (Lokaal Alternatief) gevraagd integriteitonderzoek onnodig.

Ik heb echter veel begrip voor Den Daas.

Dadema denkt blijkbaar dat wij hier in een bananenrepubliek leven, waar een overheid kan doen wat ze maar wil. Het is een bekend fenomeen binnen de Raalter politiek, waar wethouders veel te vaak wet-overtreders zijn gebleken. Rechters hebben hierover al vele duidelijke oordelen geveld.

Dadema had een (bevriend?) adviseur geraadpleegd die vervolgens geen ‘mogelijke integriteitschending’ constateerde, citaat: “De ambtenaren die […] betrokken waren bij de aankoop hadden zich niet verzet tegen de koopsomsplitsing, omdat de gemeente er veel aan gelegen was om de 9,3 hectare grond te verwerven”. Vraagje: als een overheid iets belangrijk vindt, dan rechtvaardigt dit het plegen van bedrog? Nee dus.

Nog iets: niet de ambtenaren zijn verantwoordelijk voor dergelijke dubieuze praktijken, het zijn te allen tijde de bestuurders die de besluiten ondertekenen, of daarvoor iemand hebben gemandateerd. Dat geldt zeker voor deze grondaankoop, waarbij de koopsomsplitsing schijnbaar vanuit b&w is aangedragen.

Ik adviseer Dadema zijn burgemeesterschap snel aan de wilgen te hangen en alsdan in dienst te treden van een adviesbureau dat gespecialiseerd is in belastingontduiking. Ontduiking op integere wijze, want daar weet hij blijkbaar veel vanaf.

Je kunt de handelwijze van het college rond deze aankoop op velerlei manieren kwalificeren, maar hij die dit integer noemt, diskwalificeert zichzelf. Temeer als hij burgemeester is.

Hans de Kort
Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.