gerlant winkelen en autos

Op twitter was er een vergadering naast de vergadering te volgen. Het afsluiten zou helpen om meer klanten te krijgen bij de winkels. Ik heb getwitterd dat ik dat een stom idee vond. Ik kom namelijk alleen in Dalfsen om dat ik bijvoorbeeld snel even naar Wijnberger Casuals ga. De winkel in, passen, even handelen over de prijs en met tien minuten weer buiten.

Of het zelfde bij Cambier als ik iets moet voor een foto. En soms, heel soms vlieg ik even bij Jos vd Kamp langs in de Kwalitaria voor een snelle hap. Vaak als ik er dan toch ben ga ik even door naar de Jumbo van Kamphuis en de Lidl en neem de wekelijkse boodschappen mee. Dat doe ik alleen door de week, als het in het weekend afgesloten is blijf ik er weg.

Antje Kingma van het boerhoes vergaderde ook met ons mee. “Mijn gasten gaan liever naar Ommen om te winkelen” meldde zij. M.a.w zij is voor de afsluiting. Ik heb het nog wel geprobeerd maar had de indruk dat ze in ‘onze twitterraad’ niet wilden luisteren. Dat Ommer verhaal had hun in de ban. Dat nostalgische stadje aan de vecht wat wel vaart op toerisme, mijn opmerkingen dat Dalfsen een forenzen dorp was, en dat mensen zijn die vanuit het werk snel even boodschappen gaan doen en dan naar huis, er in en er uit die gaan niet uitgebreid op een terrasje zitten begrepen ze niet. De raadsleden die mee vergaderden hadden het er lastig mee.

“Parkeren is weer een godvergeten drama in Raalte, behalve als je van rondjes rijden houdt.” Een voormalig raadslid uit Raalte en nu steunfractielid op sociale media. Ik heb zitten grinniken. Een raadslid reageert: “Zie je nou wel dat door het afschaffen mensen langer in het dorp zijn wink-emoticon.” Ik zat te schateren. De reactie daar weer op “Ik niet meer, ga voortaan wel als ik van mijn werk vertrek daar boodschappen doen.” Iemand anders “Ja erg hè? Stond laatst achter het politiebureau. Ga nu maar in Heino boodschappen doen.”

Raalte gaat dik investeren in het toerisme, deze week groot in het nieuws, het moet meer omzet, banen e.d brengen. Het plan zal wel goed bedacht zijn maar als ik bovenstaand dan op mijn tijdlijn zie denk ik dat er weer heel veel gemeenschapsgeld over de balk is en wordt gesmeten.

En er waren er nog meer. Sommigen gingen nu naar Nijverdal want daar zaten de supermarkten niet tussen de winkels.

Dat heb ik die Dalfsenaren ook aangeraden. Een supermarkt buiten de kern. Laten we wel zijn, er wordt een bejaardenoord gebouwd aan de Welsemerweg. Een soort enclave voor ouderen op tig kilometer van het centrum. Die gaan straks allemaal met de auto naar het centrum want lopen gaat niet meer zo gemakkelijk als je ouder wordt toch? Of zouden die net als heel veel andere mensen die ik bij mijn normale wekelijkse boodschappen in Heino tegen kom, even een stukje doorrijden en ook daar kiezen voor winkelgenot.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.