gerlant raad op pad

Afgelopen week was het Nieuw Heeten. Een paar foto’s en ongeveer 200 woorden. Kort en krachtig een samenvatting van wat er in die kern speelt. Een aanrader trouwens , zoek hem op en klik op volgen. Een makkelijke manier om te weten wat er om je heen gebeurt.

Ik heb gereageerd en gevraagd ‘Hebben jullie ze nu allemaal gehad?’ Ik bedoelde alle kernen. Wethouder Wout Wagenmans reageerde “Jazeker …. Geweldig succesvol . Betrokken bestuurders en inwoners vonden elkaar” gevolgd met een duim omhoog teken.

Voor mij begon toen het drama. In aanloop van dit proces heb ik mij hier negatief uitgelaten

De grote motivator achter dit proces van vernieuwen, Jasper Guldemond op de korrel genomen en het geldverspilling genoemd. Jasper kondigde in de raad deze vergaderingen in de kernen aan en vertelde erbij dat het dan in juni werd afgesloten met een evaluatie in het gemeentehuis.

Via sociale media hadden wij contact en ik heb gezegd dat als ik ongelijk had en mijn mening bij moest stellen dan op die evaluatie openbaar mijn excuus zou komen maken. Dat zou ook vernieuwend zijn, niet vanachter mijn toetsenbord commentaar geven maar ook daadwerkelijk voor de 25 raadsleden en het college gaan staan en zeggen, hier ben ik en ik had het fout.

Jasper heeft ondertussen de raad door privé-omstandigheden verlaten en ik had stille hoop dat het allemaal over zou waaien. Helaas voor mij is Jasper achter de schermen nog steeds aanwezig. Een maandje terug lied hij mij weten er die avond te zijn, hij wil meemaken hoe ik daar met de billen bloot ga. Ik heb me voor zitten stellen hoe dat er uit zou zien. Ik aan het spreken tegen Jasper en de raad terwijl hij op de tribune zit? Of zetten ze hem dan in het midden van de kring op een soort van ere plaats. Of moet ik Andre Bennink zijn opvolger toespreken. Ik zie Andre al zitten met een gepaste grijns van oor tot oor, Gerlant en Andre, er is nooit iets gebeurd maar wij zijn niet elkaars grootste fans en als ik in gedachten de overige 25 raadsleden bij langs ga zijn er nog wel een paar meer die willen zien hoe ik met de billen bloot ga …

Ik heb bij de gemeente gevraagd naar de datum van die vergadering maar die is nog niet bekend. Mijn slapeloze nachten zijn nu  dus begonnen. Ik ben niet zo’n spreker in het openbaar. Alleen al de gedachte, knikkende knieën en een wee gevoel in de buik. Ik heb nog een stille hoop die mij kan redden, namelijk dat de raad nu ze weer terug is in Raalte weer terugvalt in hun oude ritme. De evaluatie op papier gaat doen via een enquête  en  overgaat tot de orde van de dag, juni voorbij laat gaan dan is mijn excuses namelijk (weer) niet nodig want krijg ik alsnog mijn gelijk.

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.