filmhuis olst sluit seizoen af

18:30: Mijn naam is Courgette
Van dezelfde animatieregisseur als Fantastic Mr. Fox en Chicken Run, deze film werd gekozen als Beste Animatiefilm op het beroemde animatiefestival van Annecy. Het verhaal gaat over Courgette, geen groente maar een tienjarige jongen. Wanneer zijn aan de drank verslaafde moeder overlijdt, vreest hij dat hij helemaal alleen is in de wereld. Een empathische agent drukt hem op het hart dat dat niet zo is en brengt hem naar een weeshuis. Daar ontmoet hij inderdaad anderen net als hij. Als Courgette valt voor de nieuwkomer Camille, gaat hij weer hopen op een gelukkig leven vol liefde en vrienden. Vanaf 6 jr; 2016; NL gesproken; 66 min.

20:30 Captain Fantastic
In deze film leeft de kijker mee met een gezin die het vertikt om te conformeren en met de massa mee te gaan. En laat juist zien dat het ook anders kan. Deze familie woont op zelfstandige en primitieve wijze in het bos. Maar door omstandigheden moeten ze toch de bewoonde wereld weer in waar ze met de realiteit geconfronteerd worden. En dat ze keer op keer op sociaal gebied echt struikelen en steekjes laten vallen. De familie zoekt naar de balans in het leven door situaties uit een ander perspectief te benaderen. Als kijker krijg je dus niet alleen vermaak maar ook wijze levenslessen mee. 2016; NL ondertiteling; 119 min.

Dit is tevens de laatste filmavond van het seizoen. Het Filmhuis pakt na de zomervakantie de draad weer op met het Filmdiner, dat dit jaar op 15 september plaatsvindt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.