fietstraining voor basisschool leerlingen

De voorbereiding en uitvoering van de fietstraining voor in totaal ongeveer 500 leerlingen is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van vele vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Dalfsen.

Voor de fietstraining is gebruik gemaakt van het materiaal ‘Schoolpleinpakket’en ‘Fietsparcours Light’. Onderdelen waar tijdens de fietstraining door de verkeersouders en de VVN vrijwilligers aandacht aan werd besteed, op een parcours van ongeveer 900 meter lang, waren: fietsen over een smal wegdek, fietsen om een obstakel heen, met de fiets links en rechts afslaan, fietsen bij een gewone kruising en een voorrangskruising, inhalen met de fiets, samen fietsen, met één hand een rondje rijden, oefenen met meerdere slaloms rijden en op het eind een noodstop maken.

De leerlingen kwamen volgens planning in groepen fietsend van school naar de fietstraining.  Het fietsen in groepen werd op deze manier ook geoefend. De groepen werden door de leerkrachten en ouders op de heen er terug weg begeleid.

In Nieuwleusen is de fietstraining gehouden op vrijdag 12 mei op de grote parkeerplaats bij de sportvelden. In totaal hebben 6 groepen van twee scholen deel genomen aan de fietstraining. In Dalfsen is de fietstraining georganiseerd op woensdag 17 mei op de grote parkeerplaats Sportpark Gerner voor de groepen 5 en 6 van in totaal vier deelnemende scholen.

In Lemelerveld waren de leerlingen van groep 4, 5 en 6 van de drie scholen uitgenodigd om deel te nemen aan de fietstraining. Voor de lagere groepen is een aangepast parcours uitgezet op de parkeerplaats bij de sportvelden Heidepark.

Alle vrijwilligers en de deelnemers werden bedankt voor hun inzet. Na afloop werd aan de deelnemende leerlingen een Certificaat Fietsparcours uitgereikt en konden zij voor al hun inspanningen een presentje in ontvangst nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.