erfgoedshow vooruitboeren op de vlaminckhorst

De afgelopen jaren interviewde historicus Ewout van der Horst van de IJsselacademie tientallen boeren, boerinnen en aanverwante beroepsgroepen over de veranderingen binnen de agrarische sector. De komst van de melkmachine, trekker en ligboxenstal betekende een grote omslag in de agrarische bedrijfsvoering en het leven van de mensen. De levensverhalen van deze mensen zijn ook op film en foto vastgelegd.

Via het online platform staging2.mijnstadmijndorp.nl zijn honderden verhalen, films en foto’s gepubliceerd die een persoonlijk kijkje bieden in het naoorlogse boerenleven in Overijssel. In het rijk geïllustreerde boek Vooruitboeren beschrijven de onderzoekers hoe boeren vanuit traditie veranderde in agrarisch ondernemerschap.

Op basis van het boek en de website is er nu een multimediaal programma, vol weemoed, trots en verbazing over hoeveel er in een mensenleven kan veranderen. De band Muppetstuff schreef op basis van de interviews een serie liedjes in streektaal, die ze tijdens de erfgoedshow live laten horen. De avond wordt mede georganiseerd door stichting Sallands Erfgoed en historische vereniging Omheining.

De erfgoedshow vindt plaats op vrijdag 19 mei om 19.30 uur in de sfeervolle boerderij van het landgoed aan de Vlaminckhorstweg 38. De toegang is gratis. Voor meer informatie ga je naar staging2.vooruitboeren.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.