eerst een stukkie fietsen en daarna een stukkie blues

Vanaf dit jaar gaat de Avondetappe dan ook door het leven als Ribs & Blues Avondetappe. Overigens is het wel goed om te benadrukken dat de fietstocht geen onderdeel uitmaakt van het programma van het festival. Wel kan de organiserende stichting meeliften op het succes van Ribs & Blues dat van heinde en verre liefhebbers naar Raalte lokt. Deelnemers kunnen zelfs kaartjes winnen voor de zaterdagavond van het populaire festival.

“Het is een evenement dat staat als een huis en het heeft echt landelijke uitstraling. Nu moeten de mensen die met een camper komen maar iets eerder richting Raalte gaan en vooral ook een paar fietsen meenemen. Het is hier prachtig fietsen en we zorgen natuurlijk ook voor bluesmuziek. Zowel onderweg als na afloop als iedereen weer terug is bij startlocatie Grand Café Neuf in het centrum van Raalte”, aldus voorzitter Herman Kleine Koerkamp en bestuurslid Herman Nijland die tot hun grote vreugde ook bekend maken dat elke 25ste inschrijver van de Ribs & Blues Avondetappe een vrijkaartje voor de zaterdagavond (met o.a. The Beach Boys, Golden Earring en de Edwin Evers Band) tegemoet kan zien.

Melodies

De Stichting Duurzaam Onderweg organiseert ieder jaar twee of drie fietstochten. Eens in de twee jaar (ook in oktober 2017) staat de Hallowiejetocht op het programma en elk jaar de Panoramatocht en de Avondetappe. Een groot deel van de opbrengst gaat bij voorkeur naar goede doelen in de regio. “Dat moet je wel heel breed zien, want het varieert van het Hospice in Raalte tot een gift aan de Atletiekvereniging die met stormschade te maken kreeg”, vertellen de twee bestuursleden die bekend maken dat de opbrengst van de Ribs & Blues Avondetappe 2017 naar Orkest De Melodies gaat. Een bijzonder orkest dat bestaat uit louter muzikanten met een verstandelijke beperking.

Deelnemers aan de Ribs & Blues Avondetappe op vrijdag 2 juni kunnen starten tussen 18.00 en 19.00 uur bij Grand Café Neuf op de Plas in Raalte. De routes zijn bepijld en worden eveneens uit de doeken gedaan in een routebeschrijving. Voorafgaand aan de tocht wordt vanaf 17.00 uur een goede en gezonde pastamaaltijd geserveerd. Inschrijving vooraf voor deze pastamaaltijd is noodzakelijk en voor de fietstocht gewenst: staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.