een duurzaam schoolgebouw kan dat

Vanuit het project Duurzame Scholen Overijssel kunnen basisscholen ondersteuning krijgen bij het energiezuinig maken van het schoolgebouw. Met de organisatie van deze regionale bijeenkomst willen wij u informeren over de ondersteuningsmogelijkheden en delen we onderling kennis en ervaringen.

Voor wie is het?
schoolbesturen -directeuren -huisvestingsmensen -onderwijs adviesbureau’s -leden medezeggenschapsraad -gemeenteambtenaren duurzaamheid en onderwijs(huisvesting).

De toegang is gratis.

In verband met de voorbereidingen dient u zich voor 18 mei aan te melden. Dat kan via https://app.etapestry.com/onlineforms/nl_NMO/eenduurzaamschoolgebouw.html 

Progamma:

13.00 uur Inloop met koffie en thee
13.30 uur Maarten van Dongen (gespreksleider Natuur en Milieu Overijssel) interviewt Judith Siebring (projectleider Duurzame scholen Overijssel) en Wim Lengkeek (huisvestingsadviseur Florion en betrokken bij Green Deal Duurzame Scholen PO). Wat hebben zij te bieden?
13.50 uur Jaap Kaspers, directeur van GBS Smaragd, vertelt kort over zijn ervaringen met het verduurzamen van zijn schoolgebouw.
14.00 uur Eerste ronde tafelgesprekken:

In kleine groepen gaan we uiteen en met elkaar in gesprek. We bespreken knelpunten en delen tips en trucs met elkaar.

  1.  Als school heb je de ambitie om een gezonde en duurzame school te worden. Wat komt daar zoal bij kijken? Wim Lengkeek (huisvestingsmanager Florion) en Wouter Kok (Frog Energy) delen hun kennis en ervaringen. 
  2. Je wilt je schoolgebouw verduurzamen, waar te beginnen en hoe financier je dat? Ruud van Vliet (Green Deal PO, Henk de Graaff (onderwijshuisvesting gemeente Deventer) en Alan Lentz (energiecoach) helpen u op weg. 
  3. Quick wins bij het verduurzamen van je schoolgebouw. Henk-Nico van den Berg (energieadviseur) en Stan Fritschy (energiecoach) geven praktische tips hoe je snelle resultaten kunt boeken zonder grote investeringen.

14.45 uur Pauze
15.00 uur Een interactief intermezzo over het verduurzamen van je schoolgebouw
15.15 uur Tweede ronde tafelgesprekken
16.00 uur Afsluiting
16.15 uur Drankje na afloop

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.