Home / archiefcentraal / dodenherdenking in luttenberg

dodenherdenking in luttenberg

De spreuk: ‘vrijheid geef je door’, geldt al een aantal jaren. Het jaarthema van 2017 is: ‘persoonlijke verhalen’. Ook dit jaar is er de medewerking van kinderen uit groep 8 van basisschool Esmoreit, met zelfgemaakte gedichten, zorgt Fanfare De Bergklanken voor de muzikale omlijsting en er worden bloemen gelegd namens de gemeenschap Luttenberg en de gemeente Raalte. Er wordt vanaf 19.30 uur verzameld bij het monument. De ceremonie begint om 19.45 uur. Om 20.00 uur wordt het trompetsignaal geblazen en is het twee minuten stil.

Na het zingen van het volkslied horen we enkele gedachten. Dit jaar zal Noury Shariffi het woord voeren. Zij heeft aan den lijve ondervonden hoe het is om met een gezin uit een gevaarlijke, onvrije situatie te vluchten. Daarna is er de gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen. 

Op 4 mei hangen wordt de vlag van 18.00 tot zonsondergang halfstok gehangen. Pas op 5 mei mag de vlag vanaf zonsopgang in top worden gehesen. 

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.