dertigste editie van tentfeest schoonheten

“De handen zijn uit de mouwen gestoken. Er is wat te vieren en dan doen we het ook goed”, zegt Jan Lenderink als woordvoerder van de organisatie. “Bökkers; dat wordt spektakel in de keet”, weet de Schoonhetenaar. “Waar Normaal stopt, gaat Bökkers verder.” De Heinose bandleider Hendrik Jan Bökkers en zijn onvermoeibare maten weten de laatste jaren in heel het land feesttenten en poppodia te vullen. Daarnaast stond de band ook op festivals als Zwarte Cross en Eurosonic Noorderslag.

Lenderink verwacht op Schoonheten ook een grote toeloop van bezoekers. De onlinekaartverkoop is gestart. De prijs van een toegangskaartje bedraagt 11,70 euro per persoon, te bestellen op tentfeestschoonheten.nl. De tent is vanaf 21.00 uur geopend.

Humor
Het zaterdagavondprogramma wordt deels gevuld met een quiz met vragen over de rijke historie van het tentfeest Schoonheten. Daarbij gaan de lol en ongein boven een hoog IQ. De presentatie is in handen van Theo Otten en Hans Ruiter, bekend als DJ’s van de vroegere discoavonden in’t Scheultie. De quiz duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon, inclusief koffie, te voldoen bij binnenkomst. Na afloop worden de winnaars bekend gemaakt. De prijzenpot bevat drie geldprijzen. De eerste prijs is goed voor 250 euro, de tweede prijs is 50 euro en ook nog eens dat bedrag in munten en de derde prijs 25 euro en datzelfde bedrag in munten.

Lenderink: “Het belooft een oergezellige avond te worden. Otten en Ruiter zijn niet op hun mondje gevallen en zullen de avond vast weer met veel gevoel voor humor aan elkaar praten.” Evenals vorig jaar is er weer een VIP-arrangement. Bij een inleg van 25 euro per persoon (vooraf te voldoen op bankrekening NL58RABO 0159178630) zijn er tot en met de laatste vraag van de quiz gratis hapjes, onbeperkt drinken, bediening en een afgescheiden plek in de tent. Na afloop van de quiz is er feestmuziek van DJ Theo Otten.

Big Scale
De zondag, de slotdag van het driedaagse feest, staat traditiegetrouw in het teken van de hele familie. Lenderink: “Dat is steevast de dag voor kinderen, ouders, grootouders en andere bezoekers. Ze kunnen genieten van verschillende activiteiten. Zo is er onder andere een roofvogelshow. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met de vogels op de foto te gaan. Daarnaast verzorgen de Main Meetings uit Raalte een demonstratie met radiografische bestuurbare auto’s. De auto’s in de zogenaamde Big Scale klasse zijn ongeveer een halve meter lang en uitgerust met een 25 tot 30 cc motor.”

De leden van de Scouting Achille Rattigroep uit Heeten dagen kinderen uit om hun eigen talenten te ontdekken. Dat doen ze met een demonstratie skills. De bekende Kop van Jut en de ijscokar van ‘Oans’zijn ook weer van de partij. Hekkensluiter is Snollebollekes. Deze Brabantse feest/carnavalsact is bekend van hits als ‘Vrouwkes’ en ‘Snollebollekes (schudden met da kontje)’. De toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.