damesfietsgroep vof wijhe volbrengt zuiderzeeroute

Vrijdag 12 mei gingen achttien dames in drie groepjes van start richting Makkum. Met af en toe wat regen en een enkele lekke band kon aan het eind van de middag een lekker biertje gedronken worden in de zon op het terras bij de eerste overnachtingsplek.

Voor de zaterdag werd, in verband met verwachte tegenwind, besloten in één groep de Afsluitdijk over te fietsen. Dat verliep wat minder soepel. Na een kilometer of 8 op de afsluitdijk begon het te regenen met als gevolg drie lekke banden. Bovendien werden de dames geplaagd door enorme zwermen (niet stekende) muggen. Na 32 km afsluitdijk vervolgden ze weer in drie groepjes hun route. Maar de weergoden werkten niet mee. Met veel regen en negen lekke banden kwam het laatste groepje uiteindelijk om 21.30 uur, gelukkig lachend, aan op de tweede overnachtingsplek in Muiderberg.

De derde dag begon met het wisselen van nog twee banden, waarna de dames met de wind in de rug, in twee groepen aan de laatste etappe van de Zuiderzeeroute begonnen. Na een gezamenlijke lunch in Elburg, eindigde deze dag zonder lekke banden, maar helaas met een fikse regenbui bij het pontveer in Wijhe. Hier werden zij met een bloemetje onthaald.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.