cu kamerlid bezoekt salland boert en eet bewust

De komst van Dik-Faber, die sinds 2012 bij de ChristenUnie onder meer de portefeuilles landbouw, natuur en milieu heeft, is extra interessant omdat na de mislukte kabinetsformatie de kans steeds groter wordt dat de ChristenUnie deel zal nemen aan een nieuw kabinet. “We zullen met haar praten over het feit dat boeren best meer willen doen, bijvoorbeeld met het Beter Leven-certificaat en dus diervriendelijker vlees, maar dat de consument daarin ook moet meegaan. De vraag moet wel in evenwicht zijn met het aanbod. Nu zie je bij dit soort initiatieven vanuit de agrarische sector nog wel eens te weinig afzet omdat veel consumenten niet wat extra willen betalen,” zo legt Van der Toorn uit.

Van agrarische bedrijven in Salland die mee willen doen aan ‘Salland Boert en Eet Bewust’ wordt extra inzet verwacht op minstens vier van de thema’s maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid. Met Salland Boert en eet Bewust moeten boeren en consumenten dichter bij elkaar gebracht worden.
Het aantal agrarische bedrijven dat deelneemt aan Salland Boert en Eet Bewust gaat sterk stijgen, zo verwacht Van der Toorn. “We schatten dat er komende weken zeker weer tien nieuwe boeren bij komen als zij gecertificeerd zijn, ook in Deventer. Het mooie is dat de Europese subsidie via het Leader-programma nu ook officieel rond is. In de gemeente Raalte lag het accent bij de eerste deelnemer op educatie door het uitnodigen van een school, bij het eerste bedrijf in Olst-Wijhe gaan we de politiek meer betrekken en in Deventer zal het ook gaan om de bedrijven in de periferie van de agrarische sector.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.