cif start campagne glasvezel buitenaf in vechtdal

De campagne Glasvezel buitenaf is een initiatief van Communication & Infrastructure Fund (CIF). In totaal gaat het om ruim 4.500 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 24 juli 2017 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten. Als minimaal 50% van de adressen zich inschrijft, gaat CIF glasvezel aanleggen.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit zes dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode van 24 juli 2017 alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten.

Infomatiebijeenkomsten
Binnenkort valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

22-Mei Ommen – De Lindenberg – Balkerweg 17a
23-Mei Lemele – Zaal Dijk – Korteveldsweg 3
29-Mei Dalfsen – Het Roode Hert – Hessenweg 41
30-Mei Hoonhorst – Zaal Kappers – Kerkstraat 7
31-Mei Nieuwleusen – De Deel – Den Hulst 180

Veel vraag
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes die CIF in het oosten van het land heeft gevoerd. Eerder zeiden inwoners van andere buitengebieden, zoals Twente, Salland en delen van de Achterhoek, ‘ja’ tegen glasvezel. In alle gebieden is het benodigde percentage van 50% gehaald. Maar liefst 10.000 huishoudens en bedrijven in het buitengebied maken al gebruik van diensten. In de overige delen is de aanleg in volle gang.

Om ook succesvol te zijn in Vechtdal werkt CIF samen met verschillende bewonersinitiatieven, namelijk Vechtdal Breedband, Nieuw Leusen Synergie en BB Now. “Voor de economische en sociale ontwikkeling van de buitengebieden in onze regio is glasvezel van enorm groot belang. De behoefte aan een snellere internetverbinding is nu al groot en zal alleen nog maar verder toenemen. We hebben er alle vertrouwen in dat ook het buitengebied van Vechtdal binnenkort beschikt over een snelle, veilige en betrouwbare verbinding. Helemaal toekomstproof met glasvezel”, aldus Gerrit-Jan Hagedoorn van Vechtdal Breedband.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op staging2.glasvezelbuitenaf.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.