cda scheurverbod moet van tafel

Serieus

Woordvoerder Landbouw en Natuur Bouwien Rutten: ”Er wordt nu onderzoek gedaan om een zorgvuldige afweging te kunnen maken. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wat ik wel zorgelijk vind, is de afwachtende houding van de staatssecretaris ten aanzien van de definitieve beslissing. Hij wil ook de consequenties voor weidevogels in zijn beslissing betrekken. Dit onderwerp is controversieel verklaard en daardoor lijkt eensnelle beslissing nog ver weg. Het CDA heeft zich altijd ingezet voor het behoud van weidevogels, maar wij hopen dat de staatssecretaris een manier kan vinden om beide problemen toch apart van elkaar te behandelen”.

Onderzoeksresultaten

Staatssecretaris Van Dam stelt dat de resultaten van het onderzoek in juni bekend zijn. “Voor Overijssel, maar ook voor de betrokken agrariërs is een beslissing op korte termijn zeer wenselijk.  Als we moeten wachten op een nieuw kabinet en de behandeling in de Tweede Kamer, zijn we zomaar een jaar verder. Wat het CDA betreft mag de druk op de staatssecretaris verder opgevoerd worden, want het scheurverbod moet gewoon van tafel ”, aldus een bezorgde Bouwien Rutten. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.