cda en pvda olst wijhe willen ondersteuningsregeling voor dorpsfeesten

In de brief staat: “Organisatoren van dergelijke feesten moeten steeds meer betalen voor gemeentelijke diensten zoals bijvoorbeeld het plaatsen van dranghekken en de afvalverwijdering. Daarnaast stelt de gemeente steeds zwaardere veiligheidseisen aan de organisatie van dorps- en volksfeesten. Ook de leges stijgt” 

Directe aanleiding voor de brief is een noodkreet van het bestuur van de Wiejese Diekdaegen. Volgens het bestuur staat de toekomst van dit jaarlijkse evenement op het spel. In de afgelopen periode hebben zich meerdere organisatoren van volks- en dorpsfeesten bij het CDA en de PvdA gemeld. Ook daar is de nood hoog.

Beide partijen vinden dat de volks- en dorpsfeesten tot het DNA van de gemeente behoren en willen dat het college van B. en W. de organisatoren de helpende hand toesteekt. Concreet vragen CDA en PvdA het college om in de begroting 2018 een post ondersteuning volks- en dorpsfeesten op te nemen. “Ten laste van deze post kunnen organisatoren, tot een nader betalen bedrag per feest, diensten (hekken, afvalverwijdering) in kopen. Ook kan het bedrag benut worden om de leges af te kopen. Dit alles tegen zo min mogelijke administratieve lasten”, aldus beide partijen in een deze week verzonden brief aan het college van B. en W. van Olst-Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.