bruidspaar aalber maat 60 jaar getrouwd

De levensloop van de familie Aalbers:

Vader is geboren in Hasselt (ov).
Moeder geboren in Heino.
Dochter Jennie geboren in 1954, dochter Bertha geboren 1956 en zoon Dries geboren 1966.

De oorlog heeft bij beide diepe sporen na gelaten.
Onze ouders zijn in Heino getrouwd en op de boerderij van moeders ouders gaan wonen. Ook een tante van moeder woonde bij hen.
Tot hun dood hebben ze deze personen verzorgd. De beide vaders stierven kort na elkaar. Toen de zoon trouwde hebben ze veel moeite moeten doen een dubbele woning op het erf te bouwen. Bij de ruilverkaveling vertrok de zoon naar een boerderij in Fochteloo, waar nu de kleinzoon Remco het bedrijf voert. Opa belt hem nog vaak over het weer de komende dagen. Wanneer er ingekuild word rijdt pa naar Fochteloo om te genieten van alles wat er dan gebeurt.
Hij rijdt nog zelf auto en is pas nog weer gekeurd, een kleinzoon die automonteur is zorgt voor de reparatie en als de auto stuk is, krijgt hij een leenauto mee, de auto van een kleinzoon.Vader zit al jarenlang op een koor en zingt momenteel nog steeds in het ouderenkoor van Heino.

Moeder doet nog heel veel verstelwerk, niets is te moeilijk om te herstellen en dan nog vaak zonder bril. Ook breit ze kindertruitjes, sjaals ed op de breiclub in Heino, de goederen gaan naar een Oostblokland, daar waar armoede heerst.

Samen volgen ze het nieuws op de voet en kunnen hier goed over praten met iedereen.
Samen komen ze op de verjaardagen van kinderen 12 kleinkinderen en sinds kort 4 achterkleinkinderen. Als alles goed gaat worden er dit jaar nog 3 achterkleinkinderen geboren.
Ze zijn nog steeds actief in de gereformeerde kerk vrijgemaakt Langeslag die ze als het kan elke zondag 2 keer bezoeken.
De laatste periode zijn er 8 personen uit hun directe omgeving overleden alle rouwdiensten hebben ze bijgewoond.

De zoon kreeg voor een paar jaar terug diverse herseninfarcten en kan niet meer thuis wonen hij woont door de weeks in een zorgboerderij en alleen van zaterdag op zondag is hij thuis. In een gesprek met hem is niet merkbaar, dat hij zoveel beperkingen heeft, mat name op geestelijk gebied. Dit is voor beide heel moeilijk te verwerken, ze proberen zoveel mogelijk het gezin te onder steunen. Zijn vrouw heeft de zorg voor het gezin, ze hebben 8 kinderen, waarvan er nog 6 thuis wonen. Daarnaast werkt zij als verzorgster van een lichamelijk gehandicapte man.

Ook voor mij zijn ze tot steun geweest ook tijdens de scheiding van mijn partner met een persoonlijkheidsstoornis. Ik woon in Amersfoort en werk als welzijn medewerker in een verpleeghuis. Ik heb 4 kinderen, die allemaal getrouwd zijn en 4 kleinkinderen.

Bertha woont in Krimpen aan de IJssel en werkt in het speciaal onderwijs als zorgcoordinator in Capelle a/d IJssel en daarnaast in de ambulante begeleiding, ook in het onderwijs. Zij is niet gehuwd. Ze woont in Krimpen a/d iJssel.

De feestdag hebben wij zoveel mogelijk geheim gehouden en daar heeft iedereen aan meegewerkt.
Op 20 mei is er een receptie op de boerderij waar ze hebben gewoond aan de Hagenweg 21 in Laag-Zuthem en s,avonds is er een diner voor kinderen, klein en achterkleinkinderen in t, Hooge Huus in Heino.
Bij deze levensloop stuur ik de uitnodiging voor 20 mei wij hopen dat ze hier heel veel over kunnen
vertellen.

Deze levensloop gemaakt door Jennie Aalbers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.