braderie muziek en brommers in laag zuthem

De opbrengst van de rommelmarkt/braderie/muziekfeest komt ten goede aan beide goede doelen die voor deze dag de handen ineen hebben geslagen, te weten Timulazu en de Towersnorr’n. De Towersnorr’n is een dweilorkest bestaande uit vrijwilligers en verstandelijk gehandicapten, die samen met veel plezier door het hele land optreden. Één keer per jaar organiseren de Towersnorr’n ook het Rom Bom Bom festival. Dit festival word jaarlijks bezocht door gehandicapten uit het hele land. Timulazu is een organisatie die kansarme jongvolwassenen in Roemenië een betere toekomst wil geven. In Roemenië is Timulazu een camping gestart waarop deze jongvolwassenen woon- en werkbegeleiding krijgen.

Naast de rommelmarkt/braderie met vele tientallen stands/kraampjes zijn er optredens van Helma, De Stroatklinkers, Feestzanger Patrick en Henri van Velzen. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen. Het evenement duurt van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Een kraam huren, kan via staging2.marktlaagzuthem.nl en staging2.apeldoorn2000.nl.Brommerrit
Bij de brommermeeting gaat het om brommers van merken als Kreidler, Zündapp, Sparta, Batavus, Puch, Mobylette, NSU, Solex en ga zo maar door. Onderdeel van het programma is een brommerrit. De deelnemers dienen zich die zaterdag tussen 11.00 en 12.30 uur te verzamelen op het festivalterrein. Inschrijving is overigens ook vooraf mogelijk via info@buurmansfeestje.nl.

Er geldt een maximumaantal van 150 deelnemers. De lengte van Buurman’s Brommerrit is ongeveer 65 kilometer. Vertrek vanaf 13.00 uur. De geheel bepijlde route voert door Salland, waarna de bromfietsen en hun berijders weer terugkeren naar het festivalterrein, zodat de bezoekers van de braderie/het muziekfeest de brommers kunnen bekijken. Voor het feestje na afloop is de regionaal bekende DJ Pacal geboekt. Hij draait vanaf 16.00 uur muziek.

Autosportief
Het inschrijfgeld voor deze toertocht bedraagt 8 euro per persoon, hiervoor krijgen de deelnemers niet alleen een deelnameschild, maar ook gratis koffie en thee, twee consumptiebonnen, (alleen bij voorinschrijving) een lunchpakket en een routebeschrijving. Gerard Adema van Buurman’s Feestje is ook de initiator achter de Triumph Spitfire Meeting Salland die in de jaren tachtig tijdens de Heinose Pompdagen werd gehouden en later verder ging als de Pomptoertocht. Ook was hij jarenlang organisator van de grote auto- en motorsportbeurs ‘Autosportief’ in de IJsselhallen in Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.