Home / archiefcentraal / boerderij uit stegeren voor twee jaar weggegeven

boerderij uit stegeren voor twee jaar weggegeven

“600 voetbalvelden aan oppervlakte”
Leegstand in het buitengebied neemt snel toe. Alleen al in Overijssel is de verwachting dat tot 2030 maar liefst 3.000 boerderijen leegkomen. Monique van Haaf: “Dat zijn zo’n 600 voetbalvelden aan oppervlakte. Met ons project Buitenkansen geven we aandacht aan dit probleem en zoeken we naar nieuwe kansen: hoe geven we leegstaande boerderijen een tweede leven? En als je een concept vervolgens verder uitwerkt, wat komt er bij allemaal bij kijken. De invulling staat vrij, maar moet passen bij het landschap en de geschiedenis van de omgeving.”

VAB-athon uniek experiment
Het is uniek dat Overijssel voor twee jaar een boerderij ‘weggeeft’ om het winnende team verder zijn idee te laten uitwerken. De provincie ondersteunt dit met expertise en doet tegelijkertijd de nodige kennis en inzichten op als input voor nieuw beleid. De VAB-athon, onderdeel van het project Buitenkansen, is een uniek experiment, waarbij Overijssel een brede uitnodiging deed om met vernieuwende ideeën en oplossingen te komen.

Lees ook

Inschrijving Diekmarkt geopend

WIJHE – Ondanks alle onzekerheid aangaande de coronamaatregelen gaan de voorbereidingen van de Diekmarkt op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.