boer henk aa uit heino noemt staatssecretaris van dam slechte verliezer

Dat meldt RTV Oost

De Nederlandse veestapel moet krimpen om te kunnen voldoen aan Europese regelgeving op het gebied van mest.

Mocht de uitspraak van de rechter in hoger beroep worden teruggedraaid, dan moet Aa alsnog 27 koeien naar de slacht brengen. De bioboer zag het hoger beroep wel aankomen: “Van Dam heeft een geweldige klerezooi van de wetgeving gemaakt. Daar gaat hij vrolijk mee verder.”

“Hij probeert de zaak te traineren”
Volgens Aa probeert Van Dam de zaak te vertragen, zodat boeren alsnog overstag gaan. “Het proces duurt zo weer langer. Veel boeren zullen kiezen voor veiligheid en alsnog koeien inleveren. Anders krijgen ze geweldige boetes: 240 euro per koe per maand. De meeste boeren kunnen dat niet ophoesten.”

De Heinose bioboer weigert echter op te geven. “Het is een schandalige toestand. Ik doe er niet aan mee, ik breng geen drachtige koeien naar de slacht. Een man een man, een woord een woord”, stelt Aa.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.