blotevoetenloper reageert op columnist rick

Klik hier om eerst de column van Rick te lezen.

Beste meneer Evers,

Ik ben een student biologie van twintig en doe aan hardlopen op blote voeten. Tot dusver ben ik nog nooit iemand anders tegengekomen die dit ook doet, dus de kans is groot dat u mij die bewuste dag tegenkwam, zoals beschreven in uw column. Graag wil ik hierop reageren.

Hoe ik er nou bij ben gekomen, weet ik niet echt meer, maar ik vond het interessant dat de moderne mens al meer dan honderdduizend jaar rondloopt en het grootste deel van die tijd prima afkon zonder schoenen. Ik vind het dan niet gek om aan te nemen dat je bent gemaakt om op blote voeten te lopen en heb dan ook nog nooit gehoord dat iemand met schoenen aan werd geboren.

Persoonlijk denk ik dus dat het gezonder is vergeleken met hardlopen op schoenen. Anders zou ik het natuurlijk ook niet doen. Je landt op blote voeten op een andere manier: op de bal van je voet in plaats van op je hak. Dit geeft meer schokdemping, wat beter schijnt te zijn voor je knieën. Daarnaast gebruik je je (onder)beenspieren op een andere manier en is het schijnbaar goed voor de vele zenuwen in je voeten.

Het fijne wist (en weet) ik er niet van, maar ik vond het redenen genoeg het eens te proberen. Ik dacht ik kijk wel hoe het gaat en inmiddels is dat alweer drie jaar geleden. ’s Winters, of op grindpaden lopen is dan wel niet ideaal, maar niet elke weg is van grind en het is niet het hele jaar koud. Tuurlijk, loop ik wel eens op een steentje, maar ik kijk (en voel) waar ik loop en heb eigenlijk bijna nooit een wondje of blaar. Eelt zit er dan ook niet alleen voor de mooiigheid. Na drieënhalf uur hardlopen, zitten mijn voeten er gelukkig nog steeds aan.

Nee, ik ervaar de wereld niet anders, ga niet naar blotevoetendansfeesten en heb verder altijd schoenen aan. Niemand hoeft van mij op blote voeten te lopen en ik weet zelf ook wel dat ik er als een malloot bijloop. Midden in Raalte zal je me dus niet vinden en ook heb ik vooralsnog geen behoefte aan wedstrijden deel te nemen. Maar ik zie er de voordelen wel van in en doe het met alle plezier.

Met Blotevoetengroeten,
De blotevoetenloper

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.