basisscholen uit salland krijgen bezoek van militairen

De militairen vertellen over hun ervaringen bij de Landmacht en wat het eigenlijk inhoudt om te werken bij deze organisatie. Hoe ziet een normale dag eruit als militair, welke gebruiken hebben ze, wat doen ze aan sport, hebben ze een geweer, enzovoorts. Scholen kunnen op deze manier aandacht besteden aan thema´s als vrijheid, vrede en veiligheid. De kinderen kunnen zoveel vragen stellen als ze willen gedurende de twee uur die een bezoek aan een school in beslag neemt.

Op vrijdag 12 mei is het dan de beurt aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Zij mogen dan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg bezoeken, waar ook tal van militairen aanwezig zijn om te vertellen over het werk en vragen te beantwoorden.

Defensie heeft samen met de politie het geweldsmonopolie. Ook heeft de krijgsmacht mensen in dienst die hun eigen veiligheid riskeren in het belang van Nederland. Deze zaken brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom vindt de landmacht het belangrijk dat Nederlandse burgers, ook de jonge, een goed en actueel beeld hebben van de rol van de krijgsmacht en van de mensen die dat werk uitvoeren.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.