ask overijssel zet met online kennisstation sociale initiatieven op het goede spoor

Dit station brengt de kennis en ervaring samen van honderden Overijsselse organisaties en initiatiefrijke inwoners en moet het middelpunt worden van een open netwerk. ASK Overijssel wil zo de juiste personen en ideeën aan elkaar verbinden en de goede voorbeelden verspreiden. Ook ondersteunt ASK Overijssel beginnende projecten desgewenst met professionals.

Sociale kwaliteit houdt onder meer in dat we zorgen voor elkaar, mensen kansen geven op de arbeidsmarkt of samenwerken aan de sociale samenhang in steden en dorpen. Maar ook issues die dicht bij huis spelen laten mensen in beweging komen: meer sport/speelruimte in de buurt, meer cultuur of meer natuur. De provincie Overijssel en de gemeenten stimuleren en ondersteunen deze initiatieven voor het versterken van het saamhorigheidsgevoel, een gezonde leefstijl en de economie in stad en platteland in Overijssel.

ASK Overijssel is een samenwerkingsverband van Arcon, Sportservice Overijssel, Stimuland en OVKK (Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen) en vertegenwoordigt een enorm netwerk dat tot in de haarvaten van Overijssel aanwezig is, waaronder vrijwilligersorganisaties, plaatselijke belangen, dorpshuizen, sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen en lokale initiatiefgroepen die zich sterk maken voor de sociale kwaliteit. Op initiatief van de provincie Overijssel is besloten het potentieel van dit netwerk verder te onderzoeken en ontwikkelen.

Iedereen kan via staging2.askoverijssel.nl een vragenlijst invullen of eigen ideeën aanmelden. De resultaten van de 100-dagen-toer worden onder meer op de website gepresenteerd. Op 14 juli organiseren provincie en ASK Overijssel een Krachtvoer bijeenkomst. Hier kan het publiek kennismaken met ASK Overijssel.

Hebt u een idee om het ‘ goede leven’ in uw omgeving een impuls te geven en hebt u ondersteuning nodig om dit verder vorm te geven? Neem contact op met ASK Overijssel! ASK Overijssel is vanaf 1 mei bereikbaar via de nieuwe website staging2.askoverijssel.nl en vanaf 1 juni via het helpdesknummer 0900-1401

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.