afscheidswedstrijd tinus klein koerkamp

Elftal leider was toen van het kampioenselftal Willem Ellenbroek helaas is die niet meer onder ons en vlagger was Jos Plezier.

Spelers van toen waren:
Rinus koerkamp, Bennie Koenjer, Gerard Schrijver, Martin Schutte, Dick Zandman, Herman Olthof, Henk kl, Koerkamp, Jan Lorkeers, Jos Hofstede, Henk Alferink(Keeper), Henk Wiefferink, Jos Spoolder, Harrie Kloosterman

Wat super avond om nog een keertje Rinus te zien voetballen of
hem te bewonderen in het veld! Samen met team en oud team genoten.
We nemen jullie even mee voor de voetbal historie van Rinus Klein
Koerkamp alias Tinus Rietman. De voetbalcarrière van Rinus begon toen hij nog een klein Tinus was. Op acht jarige leeftijd stapte hij in het toen nog zwart/witte tenue het voetbalveld op. Vanaf toen was hij er niet meer weg te slaan.

Voetbal was een belangrijk deel van zijn leven. Hij kwam er zelf voor terug vanuit Zuid- Limburg met de trein. Ook werden alle wedstrijden op maandag aan de keukentafel van de familie Klein Koerkamp geanalyseerd. Dit ging er hard aan toe en was niet altijd even gezellig.
Rinus doorliep de hele jeugdopleiding om vervolgens door te stomen en furore te maken in het eerste elftal.

Zijn debuut maakte hij op 2 november 1972 in een uitwedstrijd tegen ASV Dronten. Als laatste man ging Rinus altijd voorop in de strijd. Hij raakte wel eens wat anders dan de bal, al dacht hij hier zelf anders over. Zijn motto was dan ook: “Als je een schop van iemand krijgt, dan moet je hem dezelfde wedstrijd nog terugpakken want misschien zie je hem nooit weer.”

Geregeld kwam er post uit Zeist, want ook zij waren dat niet ontgaan. Maar waar dan voor al die prenten?
– Aanmerking maken op de leiding..
– Vasthouden van een tegenstander.
– Onderuit halen van een doorgebroken tegenspeler.

Na 17 jaar verloor Rinus zijn wilde haren maar niet zijn snor en nam hij afscheid van het eerste elftal.
De laatste jaren deed Rinus mee in de lagere elftal van zijn SV Mariënheem al was het maar op het gras kort te houden. Want ook daar zijn mensen voor nodig. Samen met zijn vrouw Maria bij thuis wedstrijden meen helpen met koffie hulp tijdens de rust van het huidige 1e elftal.

Na de voetbal wedstrijd was het nog lang een gezellige boel en samen de finale wedstrijd kijken van Ajax die helaas verloren werd met 2-0 van Manchester United .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.