Home / archiefcentraal / wij in zicht helpt mensen met afstand tot arbeidsmarkt

wij in zicht helpt mensen met afstand tot arbeidsmarkt

“Wij zijn breed inzetbaar in de regio Salland. Het gaat om: technisch installatiewerk, schoonmaakwerk, productiewerk, magazijn- en vulwerk, catering, horecaondersteuning, zorg, facilitaire dienstverlening en tuinwerk”, zo stellen de initiatiefnemers. “De opdrachtgevers betalen de daadwerkelijk gewerkte uren op basis van registratie. Daarvoor hanteren we een scherp tarief. Onze leden zijn in dienst van de coöperatie, opdrachtgevers hoeven hen dus niet in dienst te nemen.”

Wij in Zicht helpt haar leden concreet bij het vinden van werk en zorgt ook gedurende de werkzaamheden voor ondersteuning waar dit nodig is. “Wij bemiddelen voor vast of tijdelijk werk en matchen vacatures van werkgevers met de geschikte kandidaten. Bovendien regelen we de zakelijke en persoonlijke beslommeringen om zo onze opdrachtgevers te ontzorgen. Denk daarbij ook aan de verplichting voor werkgevers om te voldoen aan social return on investment (SROI). Het is namelijk geregeld in de Participatiewet dat werkgevers bij aanbestedingen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeten inzetten.”

De coöperatie zal in eerste instantie regionaal starten, maar heeft als ambitie om het project landelijk uit te rollen. Om dit te kunnen bewerkstellingen, zal Saxion AMA het project intensief monitoren en onderzoeken.

Aanmelding (zowel opdrachtgevers als leden) is mogelijk via info@topjob.nu. Voor meer informatie kan men bellen met tel. 0570-522804 (vragen naar Judith Overhein). Wij in Zicht is gevestigd in Wijhezicht aan de Oranjelaan 5 in Wijhe. 

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.