wie wordt de spellingkampioen 2017 van overijssel

Deelnemers aan het dictee zijn 24 spellingkampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs, die eerder als besten uit de bus kwamen bij een voorronde in hun plaatselijke bibliotheek.

Spellingkampioenen uit Almelo, Deventer, Raalte, Kampen,  Haaksbergen, Hellendoorn-Nijverdal, Oldenzaal, Ommen, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen  en Wierden nemen het tegen elkaar op en degene met de minste fouten mag zich een jaar lang Spellingkampioen van Overijssel noemen. Laag Zuthem wordt vertegenwoordigd door Daan Zielman en Jeske van Hijum.

Het Junior Dictee Overijssel is dit jaar opgesteld door kinderboekenauteur  Maren Stoffels, bekend van boeken als Verliefd op de verkeerdeOmdat jij anders bent en Race. Zij zal het dictee zelf voorlezen. Het belooft een pittig dictee te worden waarin diverse spellingmoeilijkheden aan bod komen. Gastheer van de avond is de Burgemeester van de Beerze Bulten die ook het pauzeprogramma zal verzorgen. De presentatie wordt mede verzorgd door Monique Bos van Bibliotheek Deventer.

Aan de deskundige jury, de heren Jan Kristen (voormalig gedeputeerde provincie Overijssel) en Alfons Lipman (oud-docent Nederlands) de zware taak om in sneltreinvaart alle dictees foutloos na te kijken in de pauze.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.