vrijwilligers landschap overijssel kappen ermee

Deze vrijwilligers laten, na hun noeste arbeid, ruim 1900 knotbomen, ruim 1900 fruitbomen en bijna 10 kilometer goed onderhouden heg en houtwal achter voor bewoners en bezoekers van Overijssel. In verband met het broedseizoen houden de vrijwilligers het even voor gezien. In het najaar gaan ze weer aan de slag om Overijssel mooi te houden.

De Hoogstambrigade ‘Hof van Twente’ (Wierden) ontving de Vrijwilligersprijs 2017 van Landschap Overijssel uit handen van Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel. De Hoogstambrigade timmert op een bijzondere manier aan de weg. Ze vertoont een zeer grote inzet en het is een actieve en initiatiefrijke groep.

Ze doen als groep mee aan de Natuurwerkdag. Ze hebben passie voor snoeien van fruitbomen en komen daarmee bij boeren, particulieren en andere eigenaren in het oostelijk deel van Overijssel. Enkele leden van de groep snoeien zelfs over de landsgrenzen. Ze werken ook samen in één specifieke tuin: De Generatietuin. Hier zijn zowel kinderen als ouderen betrokken bij inrichting en onderhoud.

De wisselbeker, een keramiek van kunstenares Marry Algra uit het dorpje Emmen (bij Dalfsen), mag de groep een jaar mee naar huis nemen. Een oorkonde is het blijvende bewijs van deze Vrijwilligersprijs.

Gastspreker van de avond was Simon Klingen, bosexpert, die een verhaal hield over bossen en te maken keuzes in het bos. De terreinbeheerders van Landschap Overijssel hebben hun keuzes en beleid van de verschillende gebieden in de provincie toegelicht en zijn hier met vrijwilligers over in gesprek gegaan.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.