vervoersdienst olst in de knel na wegvallen steunpilaar

Een belangrijke poot van hun werk, de vervoersdienst, komt knijp te zitten. Flink knijp. “Dat zaten we al, maar nu helemaal omdat pas geleden een vaste steunpilaar van ons wegviel”, zegt Hendrien. Annie beaamt het met een knik.

De vervoersdienst is bedoeld voor – vaak oudere – mensen die nog op zichzelf wonen maar niet meer mobiel genoeg zijn om zelfstandig de deur uit te kunnen. Voor de noodzakelijke boodschappen of voor controle in het ziekenhuis. Zijn er dan geen buurtbussen en taxi’s? Ja, die zijn er. Maar een rittenschema is dwingend en taximeters lopen door. Dus even mee de winkel of wachtkamer zit er niet in. En dat is nu juist de kracht van de vervoersdienst. Want naast vervoer willen ze ook een hulpdienst zijn.

Ze komen mensen tekort. “Ja, het kost de vrijwillige hulpverlener tijd. Je moet daarbij denken aan een dagdeel per rit, soms meer, vaak minder”, laat Mienke weten. Samen met de andere twee coördinatoren werkt ze met poule-systeem. En je kunt zelf aangeven hoe vaak je wilt rijden. Het is niet vrijblijvend: afspraak is afspraak. De coördinator van dienst plant dat ruim van tevoren in. Dat lukt goed omdat oudere mensen vaak vaste patronen hebben ontwikkeld en zelf ook heel goed plannen.

Wat krijg je daarvoor terug? “Een goede onkostenvergoeding voor de auto natuurlijk. Want je rijdt in je eigen auto. Maar bovenal: plezier, oneindige dankbaarheid en het fijne gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen.”

Dus: rijd je graag auto, vind je het leuk op verrassende plekjes te komen en houd je wel van een praatje? Meld je dan aan bij Minie Kettelarij van ut Huus. Dat kan telefonisch op nummer 0570-563600 (06-57580442) of via haar email-adres m.kettelarij@uthuus.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.