veertig gezonde dagen in luttenberg en lemele bijna ten einde

“Of de doelstelling behaald is? Natuurlijk, alleen al door deze actie te volbrengen.. top!”, aldus Herman Holtmaat van de organisatie. “Iedereen had zo zijn eigen doelstelling. Vandaag sprak ik mijn collega Hans en die wilde het roken terugdringen. Hij is al vijftig jaar verslaafd en rookte toen hij aan de actie begon drie pakjes shag per week. Nu zit hij nog maar op één pakje per week en hij probeert de komende maanden dat verder terug te brengen. Hij was zeer tevreden, hij voelt zich beter en had nooit verwacht dat dit hem zou lukken.”

Ook Jenneke Holtmaat boekte succes. Zij wilde van 89 kilo naar 80 kilo en wat schreef woensdagochtend op Facebook: “Woensdag = weegdag! Vanmorgen gaf de weegschaal bij mij aan: 83.8 kg. Vorige week was het nog 84.5, dus – 0.7 kg. Dat betekent dat ik nog 4 kilo verwijderd ben van mijn doel: ónder de 80 kilo komen! Ik ga dus nog een poosje door, net zolang als nodig is. Ik ben er wel bij , zaterdag om 16 uur bij café De Schoenmaker! Ik ga nu meteen mijn bijdrages overmaken op onze goede doelen.”

Voor Herman gold dat hij zes weken geen alcohol wilde drinken en dan meteen ook tien kilo af wilde vallen. Hij begon op 93 kilo en zat woensdag op 86 kilo. Herman: “Op zich al een mooi resultaat, maar ook ik ga in ieder geval door met gezond en ook wat minder eten tot ik aan mijn doelstelling (83 kilo) ben. En dat gaat de komende weken vast lukken!”

Goed doel
Evenals de afgelopen jaren, was er ook dit keer een goed doel gekoppeld aan de actie. Vorig jaar leverde de actie in Luttenberg ruim €800 op voor het behoud van de Mariakapel en de groep uit Lemele zamelde €1200 in voor World Servants.

Dit jaar ging Luttenberg voor een piano voor Elckerlyc, zodat het Lommerrijk ook ’s winters en bij slecht weer concerten kan geven in Elckerlyc. Lemele ondersteunt een artsenechtpaar dat werkt in een vluchtelingenkamp in het Midden Oosten. Herman: “We hebben allemaal wat gespaard de afgelopen weken, sommigen €4 per week, anderen €40 per week of meer (niet roken, niet snoepen, geen alcohol, minder eten). Wat zou het mooi zijn als we iets van dat geld over zouden kunnen maken aan onze goede doelen. Je mag zelf weten of je dat doet, je mag zelf het bedrag bepalen, je mag zelf bepalen of je de piano steunt of het artsenechtpaar of allebei. We zijn blij met uw actie en met uw gift.”

Voor de piano voor Elckerlyc kan je doneren aan: NL 08 RABO 0130 4051 59, o.v.v .piano. Het artsenechtpaar in het vluchtelingenkamp steun je via NL02 RABO 0348 9043 63, o.v.v. 40dagenactie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.