Home / archiefcentraal / uniek symposium over beroepshouding hippische sector

uniek symposium over beroepshouding hippische sector

De hippische sector (de paardensportsector) is een professionele werkomgeving. Studenten die vanuit het MBO in de sector aan de slag gaan, zijn daar, mede door hun nog vaak jonge leeftijd, niet altijd optimaal op voorbereid. Ineens ben je namelijk de ambassadeur of het visitekaartje van een bedrijf, en dat brengt in gedragingen en bijvoorbeeld kledingkeuze de nodige verplichtingen met zich mee.

De wens om met elkaar te praten over dit belangrijke onderwerp kwam naar voren in overleg van 4Groen + Paard, een samenwerkingsverband van vijf MBO Paardenhouderij-scholen in Noord-Oost Nederland: Terra, AOC Oost, Groene Welle, Nordwin College en Landstede. Paard en Buitenleven (voorheen: Paard Hardenberg) was het ideale podium, omdat dit grote evenement jaarlijks toch al veel belangstellenden in de hippische sector bij elkaar brengt.

Sprekers
Het symposium werd geopend door Haike Blaauw, directeur van FNRS, de branchevereniging van hippische ondernemers. Daarna vertelde Martin de Kroo, eigenaar van De Kroo Ruitersport over zijn hippische bedrijfsvoering en hield Arjan Ausma van Rabobank Nederland een verhelderend betoog over de cijfers in de hippische sector en het belang van een gedegen plan en visie om geldverstrekkers te overtuigen te investeren in jouw bedrijf.

Vervolgens gingen de deelnemende ondernemers, studenten en docenten zelf met het thema beroepshouding aan de slag. Jolanda Jansen maakte hen bewust van de invloed van lichaamstaal en non-verbale communicatie op anderen en Bert Rietman opende een discussie over het toetsen van een beroepshouding: Wat verstaan we onder een beroepshouding? Hoe kun je dit meten? En hoe hang je hier een beoordeling aan?

Customer journey
Haike Blaauw nam de deelnemers mee in de ‘customer journey’: Welke reis legt de klant af wanneer hij kiest om te gaan paardrijden? Op welke manier kun jij dit nog aantrekkelijker maken voor de klant en ervoor zorgen dat de reis zo lang mogelijk duurt? Jaap Streefkerk ging met de deelnemers nader in op de vraag hoe je ervoor zorgt dat een klant het wow!-gevoel ervaart. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje in de Scheepsbar van Evenementenhal Hardenberg.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.