twee raaltenaren aangehouden voor poging tot insluiping in woning

Op 1 maart werd er door twee mannen een poging tot insluiping gedaan in een woning aan de Kerspelweg. Onderzoek leidde naar de twee verdachten. Uit dit onderzoek bleek verder dat ze mogelijk vaker hun slag hebben geslagen. Bij huiszoekingen in de woningen van beide verdachten zijn diverse goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. Verder onderzoek en verhoor moet uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is.

Inbraakgevoelige situaties
De politie vermoedt dat de twee regelmatig gebruik maakten van diverse mogelijkheden die ze kregen om binnen te sluipen in woningen en schuren. Dit vermoeden wordt gestaafd door de resultaten van de witte voetjesactie die op 9 maart werd gehouden in de gemeente Raalte. Tijdens deze actie werden door politie en studenten van ROC Landstede ruim 400 situaties aangetroffen waar inbrekers gebruik van zouden kunnen maken. Het betreffen onder andere onafgesloten schuttingdeuren waarbij men makkelijk de tuin in kan lopen, schuren met daarin duur gereedschap die niet op slot zijn, een niet-afgesloten woning waar men naar binnen kan lopen, fietsen die onafgesloten in tuinen staan en meegenomen kunnen worden, etc.

Sluit alles af!
De politie wil daarom nogmaals wijzen op het belang van goede beveiliging van uw woning en goederen. Sluit ramen en deuren van uw woning altijd af; ook als u maar kort weggaat! Hetzelfde geldt voor de deur van uw schuur of garage. Een afgesloten schuttingdeur vormt bovendien een extra barrière voor inbrekers en kan dus heel wat voorkomen. Ziet u een verdachte situatie of persoon en vermoedt u een (poging tot) inbraak bel dan 112!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.